Uudised 2017

Uudishimu tippkeskus SHARE-st

02.11.2017 ERR ETV saatesarjas „Uudishimu tippkeskus“ (8/16) EDK vanemteadur Luule Sakkeus ja teadur Tiina Tambaum. Räägiti rahvusvahelisest eakateuuringust SHARE, millest selgub, et need, kes on pensionini jõudnud, ei oska olla pensionärid. Facebookis teemasildiga #tipukas, ERRi teadusportaalis Novaator ja Raadio 2 saates „Agenda“. 

SHARE rahvusvahelisel kodulehel on avaldatud uus uudisteleht SHARE Newsletter No.21, September 2017.

Saate teemad jätkuvad Facebookis teemasildiga #tipukas, ERRi teadusportaalis Novaator ja Raadio 2 saates „Agenda“. 

09.10.2017  ilmus Tiina Tambaumi blogipostitus “Kes tööd ei tee, sellel pole vaja midagi osta ” Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkonnas EPALE. Kasutatud on ka SHARE uuringu statistikat.

Population Europe tegi kokkuvõtte hiljuti avaldatud uurimusest tervise enesehinnangu ning tervisekäitumise kohta Eesti vanemaealiste seas SHARE uuringu andmete põhjal. Autorid soovitavad välja töötada suunatud ja süstemaatiline valgu ja energia puudusest tingitud alatoitumise monitoorimine Eesti vanemaealiste seas.

09.06.2017 Terviseraadio.ee saates “Vananemine aktiivsena”. Kuidas  vananeda aktiivsena ja tervena, rääkis Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse teadur, SHARE ja Praxise projektijuht Tiina Tambaum.

Avaldati vanemaealliste uuringu SHARE 6. laine (Eestis 3.laine) andmed. Andmed sisaldavad esmakordselt teavet uue uuringuprojekti lisandunud riigi Horvaatia kohta. Samuti sisaldavad värskelt avaldatud andmed longituudseid näitajaid sotsiaalvõrgustiku mooduli kohta, mis kaardistab inimese sotsiaalses võrgustikus toimunud muutusi aja jooksul.

Lisaks 6.uuringulainele on andmebaasis uuendatud kõiki varasemaid SHARE uuringulainete (1-5) andmeid.

Andmetele ligipääsu kohta saab rohkem infot siit:

www.share-project.org/data-access.html

SHARE rahvusvahelisel kodulehel on avaldatud  uudisteleht SHARE Newsletter No.20, February 2017.